Suikerziekte hond

Suikerziekte bij honden

Niet alleen mensen hebben suikerziekte, ook honden kunnen dit krijgen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat bij gemiddeld 1 op de 100 honden suikerziekte wordt geconstateerd. Vanwege het feit dat veel mensen überhaupt niet weten dat dit bij honden voorkomt is het belangrijk om een goede hondenverzekering te hebben. Met name honden die ouder zijn dan 6 jaar hebben verhoogde kans op suikerziekte. In Engeland is suikerziekte bij honden al jarenlang een belangrijke hondenziekte die steeds beter behandeld kan worden. Daarom heeft de overheid in Engeland een honden diabetes maand ingesteld. Wanneer u goed weet wat de symptomen van diabetes bij honden zijn kunt u ook sneller uw dierenarts inschakelen.

Symptomen honden met suikerziekte:

– Erg veel dorst, hele dag door aan het drinken
– Uw hond eet wel normaal maar leidt gewichtsverlies
– Uw hond is erg moe en heeft geen zin in activiteiten
– Een droge, doffe of dunne vacht
– Incontinent, uw hond plast erg veel (vaak ook binnen)

Suikerziekte bij honden komt het meest voor bij onderstaande rassen:
Labrador Retriever
Golden Retriever
Dashond
Duitse Herder
Cocker Spaniëls
Doberman Pinscher
Terriers
Dwergkees
Toy Poedel
Keeshond


Mocht uw hond aan bovenstaande symptomen voldoen, ga dan even langs uw dierenarts. Echter kunnen honden met diabetes erg oud worden. Uw hond moet dan echter wel 2 maal daags een insulineshot krijgen. Tevens raden we aan om een speciaal (vetvrij) dieet voor uw hond aan te houden.

Wanneer u een goede huisdierenverzekering heeft worden vaak de kosten van deze insulineshots vergoedt door uw verzekeringsmaatschappij. Echter moet die verzekering uiteraard al wel zijn afgesloten voordat de diagnose diabetes wordt vastgesteld.